Projecten en diensten

de muur over coachingfiguur

 We stellen een stijgende maatschappelijke behoefte aan rust, ruimte, gezondheid, welzijn, authenticiteit en beleving vast. Dit biedt kansen voor plattelandsondernemers*. Het daagt hen uit om vernieuwend uit de hoek te komen in hun bedrijfsvoering. Jammer genoeg geraakt dit innovatief ondernemerschap vaak niet verder dan een goed idee wegens gebrek aan gerichte begeleiding. Eerstelijnsadvies is dikwijls nog onvoldoende om het idee te realiseren

Daarom ontwikkelen wij een expertise- en coachingcentrum voor plattelandsondernemers met een loket waar ideeën worden aangemeld. Na een telefonische intake stelt de ondernemer het idee voor aan een groep experten en krijgt meteen feedback. Nadien volgt een coachingtraject. Verschillende workshops en events versterken de ondernemers in hun vaardigheden waardoor de persoonlijke coaching efficiënter verloopt en in tijd beperkt blijft.

Door een pool van experten uit te bouwen, creëren we rond het loket een kennis- en expertisenetwerk. Zo ontstaat een dynamisch ecosysteem van plattelandsondernemers, experten, coaches en partners dat het ondernemerschap op het platteland een enorme boost geven.

*plattelandsondernemers ontwikkelen producten en diensten op het platteland rond voeding (productie, verwerking en/of afzet) en stadslandbouw, zorg, beleving, recreatie, educatie en een verhoogde leefbaarheid van het dorp, met als doel er een economische activiteit van te maken.

Schatten op het platteland

Heb jij een goed idee maar mis je een klankbord of heb je nood aan begeleiding bij de ontwikkeling of uitwerking ervan? Deel jouw idee met ons. Na een korte telefonische intake stel je het idee voor aan een groep adviseurs-experten (pitch) en krijg je meteen feedback. Komt het idee in aanmerking voor verdere begeleiding dan ontvang je jouw persoonlijk begeleidingstraject.

Deelnemen?

Dien HIER jouw idee in (oproep afgesloten)

 

Begeleidingstraject

De begeleiding bestaat uit 4 (verplichte) workshops en bijhorende coachingsessies en duurt ongeveer 9 maanden.

De workshops worden gegeven door experts ter zake en vormen de basis voor een onderbouwd businessplan. Jouw traject krijgt een vaste coach. Tijdens de coaching bespreken jullie de  huiswerkopdrachten uit de workshops en de uitwerking van de verschillende onderdelen van jouw businessplan. Tijdens deze gesprekken komen hete hangijzers in beeld en zoeken jullie naar gepaste oplossingen.

Coaches

Greet Aernouts (RURANT) en Patrick Pasgang (Innovatiesteunpunt)

 

Programma

Schatten op het platteland

Indienen ideeën - telefonische intake - idee voorstellen (pitch) 

Begeleidingstraject

 • Workshop 1: 'Business Model Canvas' (BMC)
  • Coaching BMCanvas
 • Workshop 2:  ‘Marktanalyse' + 'Rendabiliteit'
  • Coaching ‘Marktanalyse'
 • Workshop 3:  'Marketingplan maken'
  • Coaching Marketingplan
 • Workshop 4: 'Financieel plan maken'
  • Coaching Financieel plan
 • Individuele coaching
 • Groepscoaching
Ideeën die in aanmerking komen voor begeleiding:
 • Ideeën met voldoende kwaliteit en een positieve beoordeling van de experten
 • Ideeën moet concreet zijn met zicht op een duidelijke doelgroep of klantensegment
 • De start moet mogelijk zijn binnen x-aantal maanden (geen jaren)

Technische ontwikkelingen of ideeën om de arbeid(-sprocessen) te verbeteren komen niet in aanmerking.

Expertise: Multifunctionele land- en tuinbouw

Ondernemerscoach is een project van RURANT en Innovatiesteunpunt in samenwerking met haar partners  en met financiële steun vanuit het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn Platteland, Vlaanderen en Provincie Antwerpen 

 

NIEUW logo ISP BL sRGB 150dpi
SP KK
Unizo logo
KBC
provincie antwerpen logo RGB v2

Broed jij als lokaal bestuur of organisatie op een interessant idee dat het platteland versterkt?
Contacteer ons dan via info@rurant.be. We bekijken graag een mogelijke samenwerking.